Search

5. THE PIECE OF STRING (Punctuation-Past papers)

PUNCTUATION

PUNCTUATION (BASED ON EXERCISE)

i was seen with the pocket book who saw me mr manana the harness man saw you pick up the pock book                                                                                                                                (LR-12)

Solution:“I was seen with the pocket book? Who saw me?” “Mr.Manana, the harness man saw you pick up the pocketbook.”

PUNCTUATION (IMPORTANT & BASED ON PAST PAPERS)

1.mr hubert he said you were seen this morning to pick up the pocket-book mr james                                                                                                                                                         (GW-11)

Solution::“Mr. Hubert,” he said, “you were seen this morning to pick up the pocket-book lost by Mr. James.”

2.why me me picked up the pocket-book yes you yourself by my word of honour i never heard of it                                                                                                                                (LR-14)

Solution:“Why, Me? Me? Me picked up the pocket-book?” Yes, you yourself. “By my word of honour I never heard of it.”

3.yes you yourself by my word of honour i never heard of it but you were seen

Solution:“Yes, you yourself.” “By my word of honour I never heard of it.” “But you were seen.”

4.o him yes he saw me pick up this string here and as he said so he drew out the little piece of string from his pocket                                                                                           (SG-16)

Solution:“O, him! Yes! He saw me pick up this string here.” And as he said so, he drew out the little piece of string from his pocket.

5.what grieved me as much was not the thing itself as the lying there is nothing so shameful as to be called a liar                                                                                                                   (MN-8)

Solution:“What grieved me as much was not the thing itself-as the lying. There is nothing so shameful as to be called a liar.”

6.whatever reasons he gave people were not willing to believe him those are lying excuses they said behind his back                                                                                               (GW-16)

Solution:Whatever reasons he gave, people were not willing to believe him. “Those are lying excuses.” They said behind his back.

7.a piece of string a piece of string by my word of honour i did not lie

Solution: “A piece of string, a piece of string! By my word of honour I did not lie.”

8.it was engraved on his tomb stone years after his death here lies a man who told nothing but truth here lies a man who would nt prove his innocence but the flood proved it

Solution: It was engraved on his tomb stone, years after his death, “Here lies a man who told nothing but truth. Here lies the man who would not prove his innocence, but the flood proved it.”